Tomu z vás, kdo viděl film Walk to Remember (2002), který již 2x běžel na Nově pod názvem Dlouhá cesta, nemusím Mandy Moor asi moc představovat. V tomto filmu hrála Jamie Sullivan, dceru pastora, která přestože trpí leukémií, nezanevřela na Boha a svým normálním žitím vztahu k Němu dokázala obrátit svého milého, který se jí zpočátku smál. Zaslechl jsem, že přestože zde hraje dívku věřící, v jejím životě tomu tak není.

Proto mě zaujal následující článek, kde se o ní mluví jako o té, která nehodlá slevit ze své cudné zásady, že se nebude ve filmech svlékat. Dokonce prý kvůli tomu odmítla i několik filmových nabídek. No přiznám se, stoupla v mých očích zase o stupínek víc.


Životopis:
Mandyina kariéra modelky začala v roce 2001, kdy ji bylo 16 let. Když se s otcem vracela z dovolené z Hawaje, tak si jí na letišti všiml hledač talentů a nabídl jí místo v modelingové agentuře. Mandy Moore neváhala, domluvila se s otcem a začla jezdit po světě v okruhu New York-Sydney-Tokyo-Milano, atd.

V roce 2005, v jejích 19 letech ji do miss přihlásil její kamarád Román Fonseca a během soutěže se stala miláčkem poroty i diváků a získala oba tituly (titul Miss a Miss sympatie). Diváky ohromila tak, že dostala celých 70% hlasů! Stala se tak 1. historickou miss PlanetSims. Můžete ji vidět také v Miss World, kam díky výhře Miss postoupila. O jejích soupeřkách se právě rozhoduje.

Mandy Moore pochází z Austrálie, má jenom otce a jednu sestru, za kterýma se ráda vrací. Mandy je v současné době bez přítele, ale určitě se brzo najde někdo, kdo by ji obejmul, protože jedině tak se prý cítí v bezpečí.

Nedávno Mandy začala s kariérou zpěvačky, nazpívala píseň Someone like me a k tomu natočila úspěšný klip! V kariéře zpěvačky prý určitě chce pokračovat, protože to byl vždycky její sen.

 

 

Filmografie:

2007 Vdáš se, a basta! (Because I Said So) ...Milly
2006 American Dreamz ...Sally Kendoo
2006 Southland Tales ...Madeline Frost-Santaros
2005 Racing Stripes ...Sandy
2004 Hon na svobodu (Chasing Liberty) ...Anna Foster
2004 Černá ovce (Saved!) ...Hilary Faye
2003 Láskou praštěná (How to Deal) ...Halley Martin
2002 Kingdom Hearts ...Aerith Gainsborough
2002 Dlouhá cesta (Walk to Remember) ...Jamie Sullivan
2002 Sladkých 17 (Try Seventeen) ...Lisa
2001 Dr. Dolittle 2 (Dr. Dolittle 2) ...Girl Bear Cub
2001 Deník princezny (Princess Diaries, The) ...Lana Thomas
2000 Magic Al and the Mind Factory ...Brittany Foster
1996 Street Rats ...

Diskografie:

2003 Coverage
2001Mandy Moore
2000I Wanna Be With You


Mandy Moore: „Nejsem malá Britney!“

Ve svém posledním fimu má sice hned dva ženichy, ve skutečnosti však není na obzoru ani jeden.

„Pořád se ptám sama sebe: kdo vlastně jsem? Kde je moje místo ve světě? Co to tady dělám a co mi bylo souzeno dělat?“ říká Mandy Moore (23). Zní to jako plytké filozofování povrchní filmové hvězdičky, v jejím případě však tyhle úvahy mají docela praktický význam. Mandy totiž vyrostla ve světě pop-music, ale ten jí loni s prásknutím zabouchl dveře před nosem, když ji její nahrávací společnost nechala na holičkách (stejně jako její loňský přítel Zach Braff). Teď se tedy musí rozhodnout, jestli chce i nadále zkoušet štěstí jako zpěvačka, anebo si pracně vyšlapávat cestičku coby herečka v hollywoodských filmech.

Upřímně řečeno, ani jedno ani druhé zatím nebyla žádná sláva. Pravda, zpívání jí bylo vlastní už od nejútlejšího dětství. Už v osmi letech se jí splnilo něco, na co si většina špičkových kapel musí počkat až na vrchol kariéry: zpívala na obřím stadiónu. Jako holčička totiž doma na Floridě pravidelně zahajovala sportovní utkání zpěvem státní hymny. Později, jako teenagerka, se vydala ve stopách Britney Spears jako její menší a méně slavná kopie puberťácké hvězdičky pro publikum složené z dětí a určitého typu pánů. Její repertoár v té době nebyl nic moc; ostatně sama Mandy to ví lépe než kdo jiný: „V té době jsem nemusela dělat nic jiného než přijít, vyškrábat se na pódium a zazpívat. Písničky byly předem nachystané, všechno bylo dopředu nadirigované,“ říká.

Jako herečka ale zatím taky žádné velké štěstí neudělala. Většina jejích filmů se nesla v podobném duchu jako písničky, které zpívala: nepříliš duchaplná zábava na jedno použití pro hodně mladé publikum. Hrála hlavně v romantických komediích, jako Sladkých sedmnáct, Láskou praštěná nebo Deník princezny. A tenhle žánr se jí zatím drží jako klíště: v komedii Vdáš se a basta! představuje pro změnu mladou zaměstnankyni cateringové firmy s neuspořádaným milostným životem, který se rozhodne uspořádat její maminka v podání Diane Keatonové. A to dost osobitě: podá totiž za ni seznamovací inzerát a rozhodne se jí najít ženicha. Kromě spolupráce se slavnou filmovou matkou s Mandy nemohla vynachválit hlavně „kuchařské“ scény: „Nejvíc jsem si oblíbila ty scény, ve kterých jsem mohla oždibovat dorty, které ve filmu peču!“ říká. Naopak nejvíc ji štvalo natáčení scény v šatně na masáži, kde se nejen ona, ale také Diane Keaton a představitelky jejích dvou filmových sester musely vysvléknout do spodního prádla. Mandy je totiž před kamerou zarytě cudná a nehodlá na tom nic měnit: „Nejsem cimprlich, ani si nechci hrát na nějakou mravokárkyni. Ale bylo by mi prostě nepříjemné jít po ulici a vědět, že ten chlápek, který jde zrovna kolem, mě viděl bez šatů, a ten další taky,“ vysvětluje. „Proto jsem už musela odmítnout hraní v několika filmech, na kterých se producenti a režiséři na tohle téma odmítali dohodnout. A nebudu ani pózovat pro pánské časopisy. Neříkám, že je na tom něco špatného, ale myslím, že se můžu cítit jako sexy ženská i bez toho, že bych se někde producírovala polonahá.“

Nepříjemnou ránu její stydlivé duši ovšem zasadil expřítel Wilmer Valderrama (27), který se před časem v rozhlasové show Howarda Sterna veřejně pochlubil, že Mandy připravil o panenství. „To fakt není vtipné, když tohle o někom vyřváváte do světa,“ poznamenává Mandy, která mu to dodnes neodpustila. „I teď, když na to myslím, je mi z toho špatně.“

Skutečně, přestože má Mandy Moore za sebou pěveckou kariéru „malé Britney Spears“, její večírkové a sexuální výstřelky jsou jí zcela cizí. „Vlastně jsem celkem nudná osoba,“ tvrdí. „Po práci jdu maximálně na večeři, anebo rovnou domů a spát.“

I když Mandy o sobě říká, že je „průměrná herečka i zpěvačka“, možná, že na světě existuje místo, kde by tyhle dvě své schopnosti mohla spojit ve vynikající nadprůměr: broadwayské jeviště, po kterém už dlouho pošilhává: „Jsem velký muzikálový fanoušek,“ říká. „ale už jsem odmítla roli v Krásce a zvířeti.“ (Neprozrazuje kterou. ) „Muselo by se naskytnout něco fakt speciálního.“

Převzato z http://pikant.atlas.cz

Odkazy:
Zde máte odkaz na dvě písně z filmu Dlouhý pochod:
http://www.youtube.com - Only Hope
http://www.youtube.com - Cry

2016 Copyright Pavel Šupol | Všechna práva vyhrazena | Login | Tvorba: www.lukaspavelec.cz