Velkou událostí letošního roku se bezesporu stalo červnové koncertní vystoupení Matta Redmana a  Hillsongu London na Vsetíně. Bylo by asi vhodnější hovořit spíše jak o koncertním vystoupení o splnění Mantovy vize, v níž viděl na mnoha místech Evropy tisíce lidí, kteří skrze písně chválí a uctívají Boha.

 

 

 

Aby se však nejednalo jen o jednorázovou akci, ale aby se stala součástí chvála našich životů a života církví, proto jste se před vlastním vystoupením mohli účastnit s Mattem semináře vedení chval. Pro ty z vás, kteří jste tam nemohli být, máme zde přiblížení života Matta Redmana i rozhovor s ním z časopisu Život víry.

 

Matt Redman (* 1974, Watford, UK)

je jedním z nejvýraznějších a nejvlivnějších vedoucích chval ve Velké Británii i celém světě a autorem mnoha známých současných chvalozpěvů.

Chvály začal vést už jako teenager ve sboru St. Andrews v Chorleywoodu. Nedlouho poté se svým tehdejším vedoucím mládeže Mikem Pilavachim přestěhoval do Watfordu, aby společně založili křesťanský mládežnický festival Soul Survivor a také stejnojmenný sbor. Na zmíněném festivalu i ve sboru Matt vedl chvály.

 

Po ročním odpočinku v USA, během něhož natočil album Where Angels Fear to Tread, se přesunul do anglického Brightonu, kde spolupracoval s Terrym Virgem ve sboru Newfrontiers Church of Christ the King. Zde navázal blízká přátelství s místními hudebníky, pravidelně spolupracuje např. se skupinou Phatfish na konferencích Newday, která toto hnutí pořádá. Podílí se také na konferencích Passion, Together on a Mission, Soul in the City aj.

Koncem roku 2006 Matt pomohl položit základy sboru The Point v Burgess Hill nedaleko Brightonu. Letos v létě se odtamtud s rodinou přestěhoval do Atlanty (Georgia, USA), kde chtějí společně s kazatelem Louiem Gigliem a s americkým vedoucím chval Chrisem Tomlinem založit nové společenství.

 

Redman je autorem řady populárních písní, např. Once Again (Znovu), Blessed Be Your Name (Buď požehnané svaté jméno tvé), Better Is One Day (S tebou je lepší jeden den), Heart of Worship a dalších. Jeho písně zpívá nebo natočilo mnoho křesťanských umělců, např. Michael W. Smith, Rebecca St. James, Tree63 nebo David Crowder Band. Matt také spolupracoval s Martinem Smithem z Delirious?, s Grahamem Kendrickem, Chrisem Tomlinem, Timem Hughesem nebo se skupinou ze sboru Hillsong London, s níž v červnu poprvé navštívil Českou republiku.

 

Napsal také několik knih, převážně týkajících se chval a vztahu s Bohem.

 

Matt je ženatý, s manželkou Beth (bývalou členkou skupiny World Wide Message Tribe) má dceru (Maisey) a dva syny (Noah a Rocco), v současnosti čekají čtvrté dítě.

 

Diskografie:

Wake Up My Soul (1993);

Passion for Your Name (1995);

The Friendship And the Fear (1998);

Intimacy (1998 – v USA vyšlo pod názvem The Heart of Worship, 1999);

The Father’s Song (2000);

Where Angels Fear to Tread (2002);

Facedown (2004 – i DVD);

Blessed Be Your Name: The Songs of Matt Redman Vol. 1 (2005);

Beautiful News (2006)

 

Bibliografie:

The Unquenchable Worshipper (2001, v češtině pod názvem Neuhasitelné uctívání);

Where Angels Fear to Tread (2002);

The Heart of Worship Files (2003);

Facedown (2004);

Inside Out Worship (2005);

Blessed Be Your Name (s Beth Redmanovou, 2005)

 

–foto, text: Tomáš Coufal

 

Převzato se svolením z časopisu Život víry 2008/9, str.5 (www.zivotviry.cz). V tomto časopise byl také vložen plakát Matta Redmana a skupiny Delirious?.

 

Odkazy:

http://www.mattredman.com
http://portal.kam.cz
- záznam ze semináře s Mattem Redmanem a Peterem Wilsonem ve Vsetíně http://mediablog.christ-net.sk/ – o albu Beautiful News, odkazy na videa
http://mediablog.christ-net.sk/ – na čem všem se Matt podílí
http://www.lumen.sk - Počůvaj srdcom o albu Facedown (běžel 5.3.2007)
http://www.lumen.sk - Počůvaj srdcom o albu Where Angels Fear to Tread (běžel 14.1.2008)
http://www.lumen.sk - Počůvaj srdcom o albu Beautiful News (běžel 19.1.2009)

2016 Copyright Pavel Šupol | Všechna práva vyhrazena | Login | Tvorba: www.lukaspavelec.cz