Zde máte základní data ze života Rebeccy a údaje o její diskografii.
Rebecca není pouze zpěvačkou, ale píše i knihy, o tom se můžete přesvědčit při probírání se její bibliografii.


(Převzato z časopisu Život víry 7–8/2006, str. 5)

 

Rebecca St. James (* 1977)

Vlastním jménem Rebecca Jean Smallboneová je populární křesťanská pop-rocková zpěvačka, autorka písní a spisovatelka. Narodila se v Sydney v Austrálii, je nejstarší ze sedmi dětí.
Její hudební kariéra začala v roce 1990, kdy ve svých 13 letech byla „předskokankou“ zpěváka Carmana na jeho australském turné. V témže roce také natočila své první album „Refresh My Heart“ (Občerstvi mé srdce) pod jménem Rebecca Jean. V roce 1991 podepsala smlouvu s nahrávací firmou ForeFront (tehdy začala používat své umělecké jméno Rebecca St. James) a přestěhovala se do USA. V současnosti žije i s celou svou rodinou ve Franklinu v Tennessee.
Počátkem roku 2000 byla její deska „Pray“ (Modli se) oceněna cenou Grammy jako Nejlepší křesťanské rockové album. Rebecca se tak stala teprve osmým australským umělcem (včetně skupin), který získal cenu Grammy. Rebecca obdržela i několik cen Křesťanské hudební akademie (tzv. Dove Awards) a její nahrávky „God“ a „Pray“ se staly zlatými deskami. Vyhrála také mnoho anket, mj. několikrát za sebou získala titul „Nejoblíbenější umělkyně“ (časopis CCM), dále „Nejvlivnější žena v křesťanské hudbě“ (Crosswalk), „Nejlepší umělkyně roku 2005“ (anketa Campus Life) aj.
Kromě toho Rebecca slavila úspěch v roli Maggie (Marie Magdalény) v muzikálu !HERO (!Hrdina) a napsala několik knih.

Diskografie:

Refresh My Heart (1991);
Rebecca St. James (1994);
Prayers and Worship (1995);
Remixes (1995);
God (1996);
Christmas (1997);
Pray (1998);
Transform (2000);
Worship God (2002);
Wait for Me: The Best From Rebecca St. James (2003);
Live Worship: Blessed Be Your Name (2004);
If I Had One Chance to Tell You Something (2005),
Alive in Florida (2006)

Bibliografie:

40 Days with God: A Devotional Journey (1996);
You’re the Voice: 40 More Days with God (1997);
Wait for Me: Rediscovering the Joy of Purity in Romance (2002);
SHE: Safe, Healthy, Empowered – The Woman You’re Made to Be (spolu s Lyndou Hunterovou-Bjorklundovou, 2004);
SHE Teen: Safe, Healthy, Empowered (spolu s Lyndou Hunterovou-Bjorklundovou, 2005);
Sister Freaks: Stories of Women Who Gave Up Everything for God (2005)

 

2016 Copyright Pavel Šupol | Všechna práva vyhrazena | Login | Tvorba: www.lukaspavelec.cz